sâmbătă, 27 octombrie 2007

EMA

EMA - cel mai mare eveniment muzical european, avand ca gazda pe Snoop Dogg, locatia evenimentului : Munich.



Imagine din videoclipul
->
Firma - Nimeni





Am aflat de la televizor ca siromania va participa cu formatia Firma...am ascultat melodia, am vazut si videoclipul, parerea mea personala ca nu e nici tare buna piesa dar nici rea e ceva mediocrufacut de o trupa cu fara prea mari pretentii ce sa zic... macar sa ii ajutam prin vot, ca deh...cine stie :) poate mai castiga si romania ceva :P

Link-ul unde puteti vota : FIRMA

miercuri, 24 octombrie 2007

Balul Bobocilor 2007

Nah,a mai trecut un an si cu el inca un bal.Nu voi sta sa comentez despre bal(desi sincer mie mi-a placut,in VOX a fost km airuea in schimb).Voi posta doar 2 articole,unul din "Monitorul" si celalalt "celebrul" articol din "Obiectiv".Cel de-al 2lea sincer m-a scot din sarite..dar mai bine dati-va si voi cu parerea .
MONITORUL
Primul bal Petru Rareş a gustat Viţa de vie
Trupa rock a reuşit să încălzească la propriu publicul sucevean, aflat în număr foarte mare la Balul Bobocilor organizat de Colegiul Naţional „Petru Rareş” Colegiul Naţional „Petru Rareş” a spart gheaţa balurilor din acest an cu un spectacol care s-a dorit a fi o evoluţie în timp, plecând de la mediul urban, trecând prin folclor, ca, în final, să ajungă la vremurile medievale. Decorul de pe scena Casei de Cultură Suceava, realizat de către Ioana Florea şi Alberta Raţă, n-a făcut decât să introducă concurenţii, dar şi publicul, în atmosfera vremurile de azi şi de ieri, sugerând prin desene poarta unei cetăţi medievale, dar şi blocurile înghesuite din urbele acestor vremuri. Timpul este cel care şi-a lăsat amprenta în tot programul de duminică seara conceput de elevii din clasele a XII –a de la Colegiul „Petru Rareş”. Organizatorii au adus pe scenă cam de toate: scenete umoristice, muzică rock - Trupa „Nevermind”, aplaudată şi apreciată de public, dans modern (Trupa „Frost”), moment hip hop, muzică folk. Nu au lipsit nici interpretările solo. • Ţinute trendy şi întrebări hazlii.Pentru a sugera tema spectacolului chiar de la început, câţiva bobocei de clasa a V-a, îmbrăcaţi în straie populare, dar şi în ţinute elegante, au „jucat” după cum le-a cântat muzica, adică pe ritmuri din mai multe perioade ale timpului. Apoi, a fost rândul bobocilor din clasele a IX-a să îşi facă apariţia în scenă. Îmbrăcaţi modern, că doar trebuiau să se încadreze în moda anului 2007, bobocii au fost supuşi unor întrebări fulger, de genul „Când s-a înfiinţat CFR -ul în Anglia” sau „Cum se numeşte femeia care ştie întotdeauna unde-i este bărbatul...?”, întrebări hazlii spre deliciul publicului. Pretendenţii la titlurile de rege şi regină au răspuns pe rând acestor provocări, după care au lăsat loc momentelor artistice care să încălzească publicul şi să-l facă să nu regrete că a venit la primul bal cu totul european (că doar de la 1 ianuarie 2007 suntem în U. E.).
• Boboci cu bundiţe şi catrinţeTrecerea de la urban la popular a fost evidentă după ce atât prezentatorii, cât şi pretendenţii la miss şi mister boboc au renunţat la ţinutele trendy & cool optând pentru cele tradiţionale. Alina Vasancu a interpretat o piesă de muzică populară, în timp ce organizatorii balului, elevi de clasa a XII-a - s-au prins într-o horă „pe cinste”. Apoi, a fost rândul bobocilor să danseze pe ritmuri moldoveneşti. Cu siguranţă pentru unii dintre tinerii urbei sucevene a fost prima dată când au îmbrăcat costumul naţional şi au învăţat paşi de dans popular. Experienţa nu le-a stricat. Mai mult, ei s-au descurcat foarte bine la această probă, având în vedere că au avut doar trei săptămâni de pregătire. A fost şi primul moment când aproape jumătate din sală s-a ridicat în picioare să-i încurajeze.
• „Din prostie, din interes şi din trecut”Cu emoţii, dar fericiţi că se află printre concurenţii care se bat pentru coroniţa de regină şi sabia de rege, concurenţii s-au retras în culise pentru a da prilejul unor colegi mai mari să se evidenţieze într-un talk – show distractiv. Cu personaje ca Mircea Radu – moderator, Leana şi Costel Pârţag, Monica şi Virinel Columbeanu, dar şi Petru Rareş însoţit de trei domniţe „moştenite de la fustangiul de taică-su”!, sceneta a adus multe zâmbete pe chipul tinerilor din public. Tema aleasă pentru această scenetă a fost „din prostie, din interes şi din trecut”, cele trei cupluri de îndrăgostiţi ilustrând bine această tematică. Nu au lipsit nici momentele de publicitate din „emisiune”, de exemplu „sapa cu GPS – găseşte cartofii singură... pentru detalii, contactaţi-mă!”, dar nici întrebările lui Mircea Radu - bre - către invitaţi. „Ce părere aveţi despre preţul apei calde?” i-a cam pus în dificultate pe invitaţi (Leana: „încă nu s-a găsit fântânar care să sape fântâna cu apă caldă”; Petru Rareş: la mine nu costă... mie apa mi-o încălzesc femeile, frecând oala”!). Sceneta a fost „jucată” de elevi ai clasei a X –a G.
• Domniţe şi cavaleri în paşi de dansÎntoarcerea în timp a mers până în perioada medievală, trecerea spre această epocă fiind făcută de un cavaler medieval dus în viitor la Colegiul „Petru Rareş” pentru a da piept încercărilor unui elev la această şcoală. A fost un colaj muzical şi de replici „gustat” de publicul spectator, care şi-a răsplătit cu aplauze colegii de pe scenă. Era momentul ca şi concurenţii să-şi facă apariţia în costume medievale şi să treacă prin cea de-a trei probă de foc – dans clasic. Domniţe, cavaleri, graţie, eleganţă şi sute de ochi aţintiţi asupra celei mai preţioase boboace. Programul artistic pregătit de elevii de la „Petru”s-a încheiat cu un dans interpretat de eleve de la cercurile Palatului Copiilor Suceava, îndrumate de profesoara Mihaela Schiotis
.• O regină zâmbăreaţă şi un rege tranşantRegina balului a fost aleasă Andreea Hofman, elevă în clasa a IX-a G. Boboaca a primit coroniţa de regină, un buchet imens de flori, şi, printre emoţii, ne-a destăinuit că nu se aştepta să fie aleasă regina balului, dar această reuşită o determină să mai participe şi la alte concursuri. „Cred că atuul meu este faptul că zâmbesc tot timpul, având capacitatea de a-i înveseli şi pe cei din jur. Nu iubesc prietenii falşi. Sunt ambiţioasă, dar de multe ori cu capul în nori. În această seară sunt foarte fericită că am câştigat acest premiu, şi vreau să mă bucur pe deplin de această reuşită”, ne-a spus Andreea.Regele balului, cel care a primit din partea organizatorilor şi o sabie adevărată, este Adrian Daniel Tătăruşanu, elev al clasei a IX-a C. Visul său este să devină un avocat bun, tranşant şi corect. Principesa balului a fost desemnată Adelina Apăvăloaie, iar principele din acest an este Ciprian Maxim. Titlul de prinţesă a balului i-a revenit Oliviei Cîrţu, iar prinţul ales de juriu este Răzvan Ştefănel Şalari.
„Viţa de vie” a înfierbântat SuceavaDupă desemnarea câştigătorilor, scena a aparţinut pentru aproape o oră şi jumătate trupei rock „Viaţa de vie”. Adrian Despot (voce, chitară), Sorin Dănescu (clape), împreună cu ceilalţi colegi de trupă au reuşit să electrizeze publicul sucevean. Într-o seară rece, când a căzut şi prima zăpadă la Suceava, „Viţa de vie” a adus căldură la propriu. Tot publicul s-a ridicat în picioare, a cântat şi dansat alături de invitaţi. Aceştia au interpretat piese de pe albumele mai vechi, dar şi de pe ultimul album „Egon”. Elevii, dar şi profesorii de la Colegiul „Petru Rareş” au gustat pe deplin „Viţa de vie”. Şi artiştii au fost mulţumiţi de cum au fost primiţi la Suceava, (dovadă şi bis-urile) promiţând că oricând vor reveni cu plăcere să cânte în Bucovina.
Daniela MICUŢARIU danielamonitorulsv.ro

OBIECTIV
Elevii de la "Petru Rareş" şi-au ales regele şi regina
• balul a fost într-o atmosferă de basm, cu scenete inspirate, cavaleri şi domniţe, costume populare
• întrebări derutante, altele cretine de-a dreptul, cu puţine răspunsuri corecte, deşi cei mai mulţi concurenţi şi-au folosit perspicacitatea şi au improvizat răspunsurile • Andreea Hoffman şi Adrian Daniel Tătăruşanu au fost aleşi regina şi regele balului
• băieţii de la Viţa de Vie şi-au respectat blazonul
• Duminică, 21 octombrie a.c., a avut loc, în sala mare a Casei de Cultură, Balul bobocilor organizat de elevii Colegiului Naţional "Petru Rareş" din Suceava.Startul spectacolului a fost dat de o muzică militant-mobilizatoare însoţită de efecte pirotehnice şi când s-a ridicat cortina pe scena erau elevii claselor a V-a îmbrăcaţi în straie populare, dar şi în rochii şi costume elegante. Ei au oferit o repriză de dansuri pe diferite ritmuri muzicale, de la muzică populară până la house. La sfârşitul reprezentaţiei li s-au dat cadouri în pungi negre.După această deschidere curioasă, pe scenă şi-au făcut apariţia prezentatorii, care i-au introdus în spectacol pe concurenţii de la secţiunea de miss şi mister sau regina şi regele balului.
Fetele, cele mai multe dintre ele frumoase, şi-au ales ca ţinută ce au considerat ele că le avantajează mai mult, băieţii au preferat extremele: ţinute şi atitudini de tipul metrosexual sau chiar gay şi băieţi duri de cartier, agitând sau având atârnate la gât tot felul de obiecte metalice şi mers "opărit". Prezentările pe care şi le-au făcut pendulau între naivitate şi ridicol, unele nevinovat amuzante, care ne duc cu gândul la generaţia "hamburger" de dezorientaţi, adepţi ai falselor modele create de mass-media.Bobocii au fost supuşi mai apoi testului de cultură generală. Fiecare dintre ei alegea numărul întrebării ce urma a-i fi adresate. Cele mai multe din întrebări au fost derutante, altele cretine de-a dreptul şi destul de puţini au răspuns corect, cei mai mulţi şi-au folosit perspicacitatea şi au improvizat răspunsurile, unele având şi umor. Primul moment al showului cu adevărat reuşit a fost sceneta "3 mese", însă începutul ei a fost văduvit de inadvertenţele tehnice, prima masă rămânând fără microfoane şi astfel în sală nu s-a auzit nimic. A doua masă ne-a propus un cavaler venit pe cal să ceară mâna unei fete de crai de la tatăl ei. Acest pasaj, extrem de amuzant prin dialoguri şi costume, a beneficiat şi de muzica ieşită din chitara unui trubadur, care în acelaşi timp era şi naratorul poveştii. A treia masă a avut ca protagonişti o moldoveancă şi un oltean, îmbrăcaţi în costume populare. Olteanul cu adidaşi în picioare după tradiţie. Sceneta s-a încheiat cu apariţia unui popă care voia să-i ducă la biserică pe cei doi îndrăgostiţi rustici.Parada costumelor populare a continuat cu trupa de dans Free Control, pe acordurile tehno ale cunoscutului cântec popular "Fecioreasca din Maramureş", făcut celebru de Dumitru Fărcaş şi cunoscut în sală de la Tezaur folcloric. Au renunţat la straiele populare şi şi-au continuat dansul pe alte muzici mai actuale şi mai neinspirate. După acest moment a venit pe scenă o trupă de rock din liceu. Băieţii îşi spuneau Nevermind. Puştanii se pare că nu s-au apucat prea de mult de muzică şi asta s-a vazut. Au chinuit instrumentele într-un aşa hal încât dintr-o piesa de vreo cinci minute au scos în jur de opt. Al doilea şi ultimul cântec cu care şi-au propus să streseze audienţa a fost o preluare după Blink182 - All the small things, puternic masacrat. Încă o repriză de dans, deja de acum plictisitoare. Apoi au urcat pe scenă nişte adolescenţi cu voce în schimbare, care şi-au propus să cânte rap. Ei îşi ziceau Gânditoru' şi Ars Poetica. La a doua piesă, doi dintre ei au dispărut şi pe scenă a venit un alt flăcău deghizat în rapper şi au urlat ceva despre "ora 12".Această parte a spectacolului s-a încheiat odată cu urcarea pe scenă a unei domnişoare care a cântat foarte bine piesa Shiver de la Nathalie Imbruglia. De remarcat vocea foarte bună, ce nu avea nevoie de decorul uman de pe scenă.În partea a doua a spectacolului prezentatorii au îmbrăcat şi ei costume populare, asortate cu pantofi sport şi cu freză şerpiliană. Au urmat recitaluri de muzică populară susţinute de fete din "Petru Rareş". Printre cântecele bucovinene abordate din repertoriul Sofiei Vicoveanca s-a strecurat şi "Hai Catrină şi ne-aratî", melodie de bază a rapsodului Mioara Velicu. Între aceste melodii candidaţii la titlul de rege şi regină au avut de susţinut proba de dans popular. De remarcat că organizatorii de fiecare dată când aveau ocazia încingeau o horă cu călcături pe picioare ca la nuntă. Şi de această dată alăturarea dintre o solistă îmbrăcată popular şi nişte băieţi şi fete îmbrăcaţi la patru ace dădea senzaţia de cumătrie. Rândurile de mai sus, din sală, foarte receptive la muzica populară, dansau împreună cu cei de pe scenă.•
Ghiveci de fantezie şi istorie
Pe gravele tonalităţi ale "Also sprach Zarathustra" a lui Strauss Jr., deja devenită clişeu în astfel de momente, şi-a făcut apariţia pe scenă un cetăţean îmbrăcat frumos, foarte înfumurat care se autointitula Bradu, o sosie a mult mai cunoscutului Mircea Radu. Acesta i-a avut ca invitaţi la emisiunea lui pe Costel şi Leana Pârţag din Sadova, echipaţi cu tenişi din gutapercă şi pânză cauciucată, cuplul Monica şi Virinel Porumbeanu, care şi-au făcut apariţia dintr-o maşină luxoasă, şi pe însuşi voievodul Petru Rareş împreună cu trei dintre ţiitoarele lui taică-său, recuperate de undeva dintr-un cimitir. Emisiunea a fost întreruptă de un flăcău ce făcea reclamă unei sape prevăzute cu GPS pentru localizarea barabulelor. Talk-show-ul propus de elevi a continuat cu diferite întrebări adresate invitaţilor, la care fiecare a răspuns în stilul lui. Costel cu tupeu şi incultură, Virinel cu exuberanţă de prost solemn, iar voievodul a tehnicizat aberaţia la maxim cu detalii despre luptele sale. Emisiunea s-a încheiat cu o parodie a Horei Unirii, cântată în stilul Pavel Găgeanu de un cântăreţ de bodegă cu mare viitor la Etno TV.A treia parte a balului a fost una ce s-a dorit medievală. Ca fantezie, ideea este bună, însă ca trecut istoric nu are nici în clin nici în mânecă cu ce a fost pe sub zidurile Sucevei. În programul spectacolului a intrat încă o scenetă foarte bine realizată şi îndelung aplaudată de public. De această dată este vorba de un număr de pantomimă în care o mică chimistă amestecă mai multe substanţe, rezultatul reacţiei fiind un tânăr, micul Petru, care imediat ce a văzut lumina zilei a fost apucat de doi haidamaci şi dus la şcoală, adică la Colegiu Naţional "Petru Rareş" Suceava. Puştiul foarte mofturos şi exigent refuză orice propunere îi este făcută şi vrea să evadeze, dar este întors din drum de un presonaj care întruchipează unul real din liceu şi pus la făcut flotări până la epuizare.Ultima probă pe care au avut-o de trecut cei aflaţi în concurs a fost cea de dans medieval. A fost mai mult o mişcare anapoda a celor de pe scenă, completată şi de câţiva dintre cavaleri cu săbii de jucărie. De remarcat doar costumele. Dintr-o reprezentaţie cu accente medievale nu putea să lipsească muzica folk. Pe scenă şi-a făcut apariţia un om cu o chitară în braţe, care suna cam aiurea, însoţit de două domnişoare. Ei au cântat binişor un cântec de la Ţapinarii şi unul din colecţia Cântece de munte, deci nimic a face cu partea medievală a spectacolului.Ultima repriză de dans a fost oferită de o trupă de fete de la Palatul copiilor. Coregrafia văzută şi însuşită dintr-un clip al britanicilor de la Queen a fost însoţită ca fundal sonor de uzitata până la depreciere "O foruna" din lucrarea "Carmina burana" a lui Carl Orff.• Balul de la "Petru", o provocare pentru celelalte licee ale târgului
După această reprezentaţie a sosit timpul decernării premiilor. S-au stabilit câştigătorii şi o membră a juriului i-a anunţat. Câştigătoarea titlului de Miss Boboc sau Regina balului a fost aleasă concurenta cu numărul 5, Andreea Hoffman, profil mate-info-germană, urmată de Prinţesa balului, numărul 8 şi Principesa balului, numărul 10. La băieţi, Mister Boboc sau Regele balului a fost desemnat participantul cu numărul 9, Adrian Daniel Tătăruşanu, profil ştiinţe sociale. Prinţul balului a fost numărul 8, iar Principele a fost concurentul cu numărul 3. După decernarea premiilor însoţită de artificii, a venit vremea invitaţilor elevilor de la Petru. Băieţii de la Viţa de Vie au animat brusc atmosfera. Mare parte dintre profesorii din sală au plecat şi elevii s-au dezlănţuit trecând la mişcări tipice rockerilor. Dacă în urmă cu câţiva ani, la "Petru" erau cam 5% rockeri, acum procentul se duce mult înspre 40% şi sala era populată în special de această categorie. E adevărat, cei mai mulţi sunt adepţi ai rockului comercial, difuzat de MTV, fani ce poartă în argou denumirea de "pokemoni". Viţa de Vie a început cu piese noi, de tipul alternative spre nu-metal, stil în vogă actualmente. După aceste piese de încălzire au trecut la piesele vechi care i-au consacrat, ştiute pe de rost de oamenii din sală. Au cântat Iamma, coverul parodie dupa N&D, Vinolamine şi prelucrarea după cântecul maghiar Ozosep. Au urmat câteva piese ceva mai lente şi mai variate din repertoriul lor. Prestaţia celor de la Viţa de Vie poate fi socotită drept una bună cu sunet excelent, poate puţin prea tare. Singurul minus ar putea fi considerat vocea lui Despot, care nu-l asculta întotdeauna şi o mai lua pe arătură. Cu mici neconcordanţe şi unii timpi morţi acoperiţi de proiecţii şi prezentări power point, per total spectacolul a fost reuşit, având în vedere că a fost organizat de elevi. Punctele forte au fost scenetele şi unii cântăreţi care au arătat că nu sunt degeaba pe scenă. Punctele slabe au fost în mare parte prezenţele antitetice din unele secţiuni ale spectacolului, însoţite de lipsa de logică a unor momente, care stârneau râsul în dese rânduri. La bile negre mai poate fi trecută lipsa de inspiraţie. Întoarcerea la trecut şi zborul prin epoci temporale şi locuri pitoreşti, de la curţile palatelor la hora satului au fost reprezentate bine la nivel de aparenţă şi ambalaj de elevi. Elevii de la "Petru" au făcut treabă bună, au urcat ştacheta destul de sus şi au lansat provocarea pentru celelalte licee ale târgului. (Lucian SPETCU)

Ganduri de toamna..

Scriu ceea ce urmeaza cu referire la examenul pe care il avem de dat(cei13)Sprachdiplom si daca vreti bacu’ care se aproprie cu pasi rapizi.Nah daca tot mi’am permis sa stau acasa si sa dorm mai mult decat voi colegi pe o asa vreme :p..hai sa imprastii si eu niste ganduri aici pe blog…:)


E o zi mohorata de toamna,la fel si starea mea e una de toamna plictista.Soarele nu a mai aparut azi,probabil nu are nici el chef de nimic.Pe vremea asta nu’ti vine sa faci nimic,decat sa astepti sa treaca timpul mai repede si cu putin noroc o sa se iveasca ceva interesant de facut. N-a mai incetat sa ploua de cateva zile si ma intreb daca pamantul mai face fata cantitatii substantiale de apa.Oricum ce sa spun despre bal,o trecut si asta..reusit in mare parte,distractie pentru toti liceeni .Pana la bac nu cred ca o sa mai fie chestii de genu asta,mai urmeaza un ultim rev si in final banchetu de a 12a,oareum neinteresant.Trecand peste astea,care nu prea au prioritate in momentul de fata trebuie sa ne gandim ca urmeaza o activitate gen examen-germana destul de greu,desi majoritatea dintre noi nu prea iau in considerare faptul ca mai e un timp relativ scurt pana la plecarea noastra la Iasi…oh joy..spre exemplu eu nu realizez cat de serioasa e toata chestia asta,o sa patesc ca de obicei sa ma trezesc cu doua saptamani inainte ca n’am facut nimic si ca nu ma tin serios de treaba.Dar..asa este mereu.de ce sa incerc sa mai schimb? Stau, ma holbez cu ochii pierduti la tavan si ma gandesc ce ar fi mai bine de facut.Pai ideea ca nu trebuie sa fac nimic decat sa astept sa treaca timpu si sa profit de faptul ca inca nu am ajuns sa am un program bomba.Cu putin noroc si cu oleaca de minte o sa trecem peste toate,cum e si cazul Sprachdiplomului..sunt sigura ca o sa trecem toti,macar cu nota de trecere;nu suntem foarte pretentiosi cand vine vorba de germana.Asa trece examenul asta,o sa sarbatorim si o sa fie totul super bine,dupa care rupem stilu’ de rev si dupa vacanta de iarna o sa intram in febra bacului.Timpul trece mai repede si profii incep sa devina stresanti.Oricum dupa nopti intregi nedormite in ultimele saptamani inainte de bac si fiind si copii smart am iarasi siguranta ca o sa trecem si bacu; o nota de trecere la romana si matematica tot luam noi.Daca trece bacu’ inseamna ca liceul e cam gata,de fapt chiar gata,gata.Destul de trist intr’o oarecare masura pentru ca iti dai seama ca a mai trecut o etapa din viata ta,o etapa pe cate poate nu vrei sa o parasesti.Poate ca la facultate nu o sa fie la fel de distractiv si n;ai sa mai poti fii la fel de cucu as in highschool.But who knows..pentru unii se poate intampla sa fie chiar mai bine.u can never tell.
Adica mie o sa’mi dor de anumite chestii,anumiti oameni si obiceiuri dar din nou(neobisnuit de optmista pentru firea mea:)..am certititudinea ca o sa’mi mearga chiar mai bine,mai ales ca sunt multe lucruri care le’am gresit in liceu si o sa stiu sa nu le mai repet.Inca ceva de zis:trece toamna.trece iarna,trece primavara si o pate din vara cu tot cu Bac!.si admitere and stuff…si vine vaaaarra frate..mare si fun..peace.sa ne vedem cu totii la mare si in rest la bucuresti sau ma rog cluj/iasi pentru altii.Multa bafta anul asta ca o sa aveti nevoie ppl.
Inchei gandurile din aceasta zi de toamna in care frec menta in stil mare..nah..shi sa’i fac I was bored..C'ya.

duminică, 21 octombrie 2007

Lawrence Ellison

Oracle oracle oracle....
Dupa parerea mea unul dintre cele mai bune sfaturi care ti-l poate da o persoana. Un sfat pe care nu o sa il primim niciodata de la parinti :)



Reflectati